avantajele videochatului de acasa

Avantajele și dezavantajele videochatului de acasă

Vrei să faci videochat de acasă, și nu de la studio? Îți prezentăm care sunt, din punctul nostru de vedere, avantajele și dezavantajele videochatului de acasă.

Videochat de acasă – avantaje

O să începem cu partea pozitivă a lucrurilor și anume cu avantajele videochatului de acasă. Care sunt acestea? Știm că ești curioasă. Ca urmare, o să trecem direct la subiect, fără a te face prea mult să aștepți. În acest fel vei putea mult mai repede o decizie care să te avantajeze pe viitor.

Program flexibil

Considerăm că unul dintre cele mai mari avantaje ale videochatului de acasă este programul flexibil. Asta înseamnă că nu trebuie să lucrezi un anumit număr de ore, ci te poți organiza exact așa cum îți dorești. Iar dacă ești student/ă, Unicorn Agency te înțelege perfect. Acesta este și motivul pentru care îți oferim libertatea de a alege.

Dacă faci videochat de acasă o să ai programul pe care ți-l dorești, fără a fi constrâns de un șef sau un anume orar. Te poți trezi când dorești și poți începe să muncești când simți că ești pregătită. Poți participa chiar și la cursuri și seminarii, fără a te gândi că nu ai ajuns la timp la muncă.

Iar în cazul că ai lucrat câteva ore bune fără încetare, oricând poți lua o pauză. Ai libertatea de a lucra cât timp dorești și când dorești.

Timp economisit

Nu ar strica să economisești puțin timp, nu-i așa? Ei bine, făcând videochat de acasă poți economisi mult timp. Nu mai trebuie să petreci zeci de minute în trafic pentru a ajunge la studio. Lucrând de acasă ai posibilitatea de a te pregăti și a te pune în fața laptopului/computerului fără a sta în trafic sau fără a aștepta autobuzul care să te ducă cât mai aproape de studio.

Lucrezi într-un mediu comod și plăcut

A face videochat de acasă înseamnă a lucra de la domiciliu, din camera ta. Locul cu care te-ai obișnuit și te simți familiară. Unul dintre motivele pentru care modelele online aleg să facă videochat de acasă este chiar acesta.

Confortul și comoditatea de acasă nu se compară cu nimic.

Câștigi bani mai mulți

Dacă nu pierzi timp în trafic ai posibilitatea de a lucra mai multe ore. Mai multe ore de lucru înseamnă mai mulți bani. Ca urmare, dacă nu ești atrasă de studio și consideri că poți face treabă bună și de acasă, nu ezita să faci ceea ce îți dorești.

Videochat de acasă – dezavantaje

Videochatul de acasă are, după cu ți-am și spus inițial, și câteva dezavantaje. În rândurile care urmează ă să ți le comunicăm pe cele pe care le considerăm a fi de o importanță deosebită. Iată care sunt acestea:

Folosești aparatura proprie

Dacă nu lucrezi din studioul de videochat, asta înseamnă că lucrând de acasă, te folosești de aparatura proprie. Pentru a face performanță, însă, recomandăm tuturor modelelor online să se folosească de aparatură de calitate.

Imaginile clare, dar și sunetul sunt foarte importante în videochatul de calitate. Fără acestea, clientul s-ar putea să nu te vadă bine, să nu te audă corespunzător și să-și dorească să încheie conversația.

S-ar putea să fi tentată să lucrezi mai puțin

Vorbeam anterior despre modelele motivate care de acasă lucrează mult mai mult decât la studio. Acest aspect nu este general valabil. Datorită libertății s-ar putea să-ți dorești să lucrezi mai puțin de acasă. Tentații există multe.

Trebuie dacă îți dorești să faci videochat de acasă să fii foarte organizată. În lipsa unei organizări nu vei reuși să faci nimic. Rezultatul va fi unul dezastruos și s-ar putea să vrei să te lași de videochat, doar pentru că nu știi cum să îți organizezi timpul.

Pentru un astfel de caz recomandăm să se lucreze de la studio. Alege să eviți tot ceea ce te-ar putea împiedica din a-ți urma visul de model online.

Nu socializezi

În cazul în care ești o fire sociabilă și alegi să lucrezi de acasă, s-ar putea ca această alegere să nu fie cea mai inspirată. Făcând videochat de acasă nu ai alte colege cu care să mai schimbi o vorbă. Singurii cu care poți vorbi sunt clienții.

Nu ai intimitatea pe care ți-o dorești

Ești studentă și mai locuiești în apartament cu cineva? S-ar putea ca intimitatea pe care o ai să nu fie suficientă. În lipsa intimității există posibilitatea să ai parte de rețineri sau chiar să nu te poți concentra. Este foarte important ca atunci când porți o conversație cu unul dintre clienții tăi, să fii dedicată în totalitate!

Dacă lași să se observe lipsa de atenție, s-ar putea să pierzi clienți prețioși!

Videochatul de acasă nu are doar avantaje, după cum bine ai și văzut. A face videochat de acasă înseamnă a-ți asuma anumite riscuri și a te priva de la socializare, aparatură performantă și multe alte lucruri. Alegerea, însă, îți aparține!

Share this post

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest
Share on twitter
Close-up studio portrait of beautiful woman with bright make-up

Lasă-ne datele mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la întrebări.

Datele tale nu vor fi niciodata partajate cu terti.