Cum să comunici cu o persoană care este dificilă? Cum să îți fidelizezi publicul dacă întâlnești destul de des persoane care nu se arată prea amabile în conversații? După cum spuneam în repetate rânduri, când vine vorba de videochat o parte implicată este arta conversației. Așadar haideți să detaliem pe larg despre acei membri mai dificili și cum să comunici cu ei.
Înțelege, ascultă și empatizează
Pornim de la ideea simplă că acel membru s-a logat pe platformă și te-a căutat dorind să aibă parte de momente de liniște și de plăcere. Înțelege de ce el este acolo, de ce te caută și ce are nevoie.
Este important, după cum ne-a demonstrat și nouă realitatea modelelor din echipa noastră, să asculți cu mare atenție și interes fiecare membru în parte. Depui aceste eforturi pentru ei, iar aceste eforturi îți vor fi răsplătite. De asemenea, de subliniat că la fel de important este să îți menții starea de calm. Nu împrumuta din starea acelui membru, ci mai degrabă fii tu contrabalanța.
Sunt multe de povestit despre cum să rămâi calmă. Ține minte: se pot întâmpla lucruri în viața ta și nu doar în viața profesională și tu nu le poți controla. Ce poți să faci însă este să îți controlezi reacțiile. Maturitatea din acest punct de vedere, maturitatea și inteligența emoțională te vor ajuta să îți ții în frâu impulsivitatea.
Fără prejudecăți și judecăți de valoare
Un alt motiv pentru care membrii acestor platforme au tendința de a se refugia în acest tip de activitate se referă la teama lor de a fi judecați. În realitatea lor cotidiană poate că lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie și preferă să între în această comunitate online, unde nu sunt judecați.
Așadar, tu ca model de videochat, nu ar trebui să ai prejudecăți și să emiți judecăți de valoare. Este poate un mod cât se poate de dur și nepotrivit de a ține la distanță orice membru. Ai fi și tu sensibilă în acest sens. Așadar, fii tu refugiul său! Fă-l să se simtă apreciat.
Apelează la cei cu mai multă experiență ca tine și cere ajutor
Dacă situația cu care te întâlnești depășește ceea ce tu crezi că poți face, cere ajutorul celor cu experiență, trainerilor spre exemplu. Conversațiile pe care le ai cu membrii ar trebui să fie cât mai plăcute, nu există un plan anume despre tematica acestora, însă în mod clar nu depășesc o limită a bunului simt, la fel cum nici nu ar trebui să depășească o limită pe care ți-o impui singură. În fond, nu mergi mai departe de cât ești dispusă să o faci.
Ca o concluzie, recomandăm să nu fii defensivă și să nu iei nimic personal. Discuția tensionată și în contradictoriu, completată de furie și de frustrare nu are cum să ducă la ceva bun. Prin arta conversației cu acel membru este important să duci discuția spre opus și să încerci să detensionezi totul. Suntem aici să te ajutăm!