Escrocheriile de care sa te feresti atunci cand lucrezi ca model online

Tu stii de ce sa te feresti atunci cand alegi sa-ti incepi cariera de model videochat? Majoritatea modelelor care aleg acest job au varste intre 18 si 22 de ani si, din cauza lipsei experientei, cad prada unor escrocherii atat din partea studioului cu care colaboreaza, cat si din partea membrilor. Din pacate există o multime de oameni care doresc sa profite de un model incepator care abia intra in industrie. Iata cum sa nu cazi prada inselatoriilor si sa fii mereu in siguranta!

1. Nu accepta sa lucrezi ilegal

Stim ca la inceput vei fi sedusa de ofertele de angajare care promit mii de dolari bonus si comisioane record. Dar, indiferent de studioul ales, asigura-te ca lucrezi 100% legal. Nu accepta sa incepi munca fara un contract in care se stipuleaza clar drepturile si obligatiile ambelor parti (model si studio), si, mai ales, nu lucra cu studiouri care nu sunt inregistrate la Registrul Comertului.

2. Nu accepta bani pentru care nu se platesc taxe

Continuand ideea de mai sus, te sfatuim sa discuti la interviul de angajare despre felul in care vei fi platita si taxele aferente sumelor incasate de tine. Nu colabora cu un studio care nu iti poate prezenta clar aceste detalii, sau care iti promite plati “in mana” fara nici un document legal/plati pe conturi in afara tarii sau, si mai rau, iti spune ca nu este nevoie sa platesti taxe. Iti recomandam sa discuti cu un contabil si sa verifici ca informatiile prezentate la interviu sunt corecte si legale. Asa eviti situatiile in care va trebui sa dai socoteala la ANAF pentru sumele incasate, sa platesti amenzi usturatoare sau chiar sa ai dosar penal pentru evaziune fiscala.

3. Nu accepta "probe" la interviu

In orice studio serios de videochat interviul decurge la fel ca pentru orice alt job. Poate chiar un pic mai relaxat. Cel putin in cazul Unicorn Agency, interviul este mai mult o discutie libera despre videochat, obiectivele, motivatia si cunostintele tale de limba engleza. Nu este deloc normal sa ti se ceara “probe” de genul: lucrezi cateva zile pe gratis “sa vedem cum te descurci”, probari de outfituri, si orice implica nuditatea! Daca experimentezi asa ceva, refuza politicos si, o data ce parasesti locatia raporteaza autoritatilor experienta ta!

4. Nu accepta cerintele insistente ale membrilor care-ti cer date personale

Se intampla uneori sa-ti placa foarte mult un membru pe care-l cunosti online si sa-ti doresti sa te intalnesti cu el in viata reala. Sau, vei auzi membrii care-ti cer detalii bancare, adresa ta, numar de telefon, cu promisiunea de a-ti trimite bani sau cadouri. Daca accepti, riscurile la care te supui sunt enorme. In primul rand, site-urile de videochat nu accepta astfel de comportament si, daca dezvalui oricare dintre detaliile enumerate mai sus, contul tau de model va fi inchis permanent. In al doilea rand, nu confunda ce vezi online cu realitatea. Exista foarte multi pradatori care isi cauta pe internet urmatoarea victima si au fost cazuri destule in care fetele care si-au dezvaluit datele personale, s-au trezit cu membrii care le urmaresc pe strada sau le hartuiesc. Confidentialitatea ta este cel mai important lucru atunci cand lucrezi in videochat. Nu te pune in pericol si urmeaza cu strictele regulile impuse de site-uri si studiouri deoarece acestea exista pentru a te proteja!

5. Nu accepta sa faci showuri fara plata

Exista multi membrii care iti vor promite sume mari de bani daca faci cu ei showuri pe skype/snapchat/whats app, deci nu pe site-urile pe care lucrezi, mentionand ca te vor plati prin paypal/western/amazon gift card dupa ce termini showul. Ignora orice astfel de propunere pentru ca este doar o escrocherie menita sa te faca sa oferi showuri gratis! Nu accepta sa faci camming in afara site-urilor pe care lucrezi, oricat de tentanta pare oferta “membrului”, pentru ca iti vei pierde timpul degeaba!

6. Nu accepta sa faci lucruri pentru membrii care pretind ca sunt admini

Membrii care stiu ca esti noua pe un site de videochat vor incerca sa te induca in eroare si sa te alarmeze pretinzand ca sunt admini ai site-ului respectiv; iti vor cere lucruri ca: “pune-te in member chat sa vorbim”, “dezbraca-te pe free chat”, “delogheaza-te de pe site”, “schimba-te in fata camerei” etc. Niciodata un admin al site-urilor NU iti va cere astfel de lucruri. Sunt foarte rare situatiile in care adminii discuta cu tine online, si atunci cand se intampla o fac in privat, nu pe free, nu de fata cu alti membrii, scopul convorbirii fiind sa te atentioneze asupra unei incalcari a regulamentului sau a unei probleme tehnice. Discuta cu trainerii tai si te vor invata cum sa identifici membrii care pretind ca sunt admini.

A fi model de videochat nu este cea mai usoara meserie din lume. Din contra, vine cu provocari ca cele de mai sus! Fii foarte atenta la alegerile pe care le faci si, daca ceva pare prea bun ca sa fie adevarat, adu-ti aminte ca cel mai probabil chiar asa si este! Vrei sa stii mai multe despre videochat? Programeaza acum un interviu cu echipa Unicorn Agency! Click aici

Share this post

Share on facebook
Share on email
Share on pinterest
Share on twitter
Close-up studio portrait of beautiful woman with bright make-up

Lasă-ne datele mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la întrebări.

Datele tale nu vor fi niciodata partajate cu terti.