Cum faci fata singuratatii, izolarii si stigmatizarii in meseria de model online

Jobul de model videochat nu inseamna doar castiguri record si lux. Este plin de provocari emotionale sau psihologice, ca singuratatea, izolarea si stigmatizarea care apar o data cu intrarea ta in acest domeniu. Ca model online, nu numai ca esti constant “prinsa” intr-un spatiu virtual care se diferentiaza enorm de lumea reala, dar, multe dintre noi trebuie sa si pastram secreta meseria noastra, astfel incat prietenii sau familia sa nu afle cu ce ne ocupam.
Nu e de mirare ca multe fete fac videochat doar o perioada scurta de timp si apoi, nemaifacand fata dezavantajelor mentionate, aleg sa se intoarca la un job “normal”.
Anxietatea, depresia, izolarea isi pot face, din pacate, simtite prezenta atunci cand tot ce faci este sa interactionezi online in loc de in „lumea reala”. Cand timpul tau este petrecut in fata camerei si mintea ta este constant ocupata cu idei legate de cum sa castigi mai mult si sa devii mai populara online, incepi sa te separi de viata ta anterioara, de lucrurile pe care le faceai și de oamenii din jurul tau. In plus, sa traiesti in fiecare zi o minciuna si sa pretinzi in fata celor iubiti ca nu faci videochat, este o povara mult prea grea de dus!

Deci, ce poți face pentru a combate aceste lucruri, presupunand că beneficiile pe care le obtii din videochat depasesc elementele negative?

Mai intai, incearca sa nu te izolezi complet de vechii tai prieteni si activitatile care iti aduceau placere inainte sa incepi sa lucrezi ca model online. Daca urmai un curs de dezvoltare (make-up, stlist etc.) continua-l. Daca practicai un sport, nu-l abandona. Daca obisnuiai sa iesi cu prietenii in fiecare sambata, incearca sa integrezi acest lucru in programul tau de model, macar o data la cateva saptamani. Trebuie sa pastrezi o oarecare normalitate in viata ta, astfel incât sanatatea ta mentala să nu sufere. In plus, miscarea este excelenta pentru echilibrarea si imbunatatirea starii de spirit!


Creaza-ti un program zilnic care sa includa si timp petrecut cu oamenii dragi tie si momente in care ai grija de tine! Consecventa si rutina te vor ajuta sa te simti increzatoare si in control! Nu petrece 15 zile in fata camerei web, ca apoi sa te izolezi in casa motivand ca trebuie sa te odihnesti. In acest fel vei pierde activitati care-ti aduc satisfactie personala si usor, usor, vei simti ca nu mai esti tu insati!

Moderatia este esentiala  chiar daca va fi tentant sa iti dedici tot timpul si energia jobului mai ales atunci cand castigurile incep să creasca. Aminteste-ti ca, desi socializezi in fata camerei web, ai nevoie si de interactiuni fata in fata, pozitive si prietenoase. Nu subestima impactul pe care acestea il au asupra starii tale de bine!


Vorbeste despre jobul tau cu cineva de incredere. Este greu sa mentii o viata dubla. Te va apasa si iti poate crea multa durere si suferinta. S-ar putea sa nu simti asta la inceput pentru ca esti entuziasmata de castiguri si noile oportunitati pe care le vei avea in viata datorita acestora! Cu toate acestea, la un moment dat entuziasmul va scadea si s-ar putea sa ramai cu unele probleme nerezolvate cu privire la locul de munca. Unele fete pot avea noroc și pot sa-si dezvaluie slujba parintilor, dar majoritatea o vor păstra secreta. In acest caz, este o idee foarte buna sa vorbesti fie cu un psiholog, fie cu o persoana in care ai incedere, astfel incat sa-ti poti rezolva la timp orice problema emotionala. Scopul acestui lucru este sa nu-ti ascunzi emotiile si sa le exprimi intr-un mod sanatos.

Nu uita ca un om fericit nu este acela care le are pe toate, ci acela care gaseste un echilibru in tot ceea ce face! La fel este si in meseria de model videochat. Daca tu esti linistita, impacata cu tine si ai grija de psihicul tau, acest lucru se va reflecta atat pe camera, cat si in calitatea vietii pe care o traiesti!


Vrei sa stii mai multe despre videochat? Programeaza acum o discutie libera cu echipa Unicorn! Click aici!

Close-up studio portrait of beautiful woman with bright make-up

Lasă-ne datele mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la întrebări.

Datele tale nu vor fi niciodata partajate cu terti.