Cum să faci videochat de acasă: cât poți câștiga și ce îți trebuie pentru a deveni model online din confortul propriei locuințe! Ghid complet!

30.11.2020 Unicorn Agency

Facebook
Twitter
LinkedIn

Află de la Unicorn Agency tot ce trebuie să știi despre videochat de acasă! Anul 2020 ne-a dovedit că în viață există situații neprevăzute la care trebuie să ne adaptam. COVID-19 ne-a forțat să regândim felul în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi și, în multe cazuri, pandemia a adus cu sine, din păcate, și pierderea locului de muncă. Însă pentru modelele de videochat, carantina a generat câștiguri mai mari, datorită sutelor de mii de membri care au acum mai mult timp ca niciodată pentru a vorbi cu noi, dorindu-și o evadare din lumea cotidiană! Deci, dacă te întrebi care este în acest moment unul dintre domeniile în care poți lucra și câștiga foarte mulți bani, răspunsul este clar: videochat! Vestea și mai bună este că poți lucra de acasă și că nu ai nevoie de o investiție majoră pentru a începe să încasezi sume generoase!

Dacă vrei să afli mai multe despre videochat, sau te-ai hotărât deja să încerci videochatul de acasă, ți-am pregătit toate informațiile de care ai nevoie în acest ghid complet care include detalii despre felul în care să-ți amenajezi camera de lucru, echipamentele de care ai nevoie, la sfaturi despre cum să-ți suplimentezi venitul! Să începem!

Ce înseamnă să fii model online și ce trebuie să faci?

Pe scurt, un model online este un entertainer care discută cu membrii site-urilor de videochat prin intermediul unei camere web conectată la un laptop/calculator! Nu putem discuta despre abordarea pe care o au alte studiouri când vine vorba de videochat, dar la Unicorn Agency, modelele de videochat sunt echivalentul unui influencer pe care-l urmărești pe social media. Numai că aici fanii tăi sunt membrii site-urilor de videochat, iar în loc de Instagram, Youtube sau TiK Tok, trebuie să câștigi admirația acestora pe site-uri – blocate pentru publicul din Romania – ca Live Jasmin, Streamate, Chaturbate!
Competiția în videochat este la fel de acerbă ca cea dintre influenceri, iar un model de succes va trebui sa construiască o relație unică cu fanii de pe canalul ei, înțelegându-le nevoile și dorințele și oferindu-le conținut pentru care aceștia sunt dispuși să plătească.

Sunt obligată să mă dezbrac sau să fac lucruri care nu-mi plac, dacă aleg sa fac videochat de acasă?

NU! Videochatul este asociat de multe ori cu industria adult/porno, însă aceasta este o părere eronată, susținută în parte de cei care, fie nu au avut tangență cu acest job, fie au lucrat în studiouri mici (poate și ilegale) care nu știu cum să abordeze videochatul! Multe fete au rămas și un pic blocate în mentalitatea de acum câțiva ani, când, într-adevar, foarte multe modele erau “învățate” sau “împinse” de către managementul studioului să se dezbrace în fața camerei web, pentru că aceștia nu știau cum să le învețe să câștige sume mari de bani fără să ofere showuri cu conținut erotic! Ei bine, dacă lucrezi alături de un studio serios, cu experiență, vei descoperi că videochatul nu este deloc așa cum îți închipui.

În primul rând ar trebui să știi că un model de succes câștigă bani din conversație, flirt și erotism, nu din showuri adult. Până la urmă, există mii de site-uri gratuite pe care membrii le pot accesa pentru a vedea astfel de conținut! De ce te-ar plăti pe tine între 2$ și 5$ pe minut pentru a vedea lucruri pe care le poate vedea gratis până la urmă!? Membrii caută comunicare, prietenie, atenție, înțelegere. Își doresc să se simtă ascultați, ajutați, susținuți de o femeie frumoasa și isteață care le poate aduce zâmbetul pe față în fiecare zi! Acesta este rolul tău că model online!

Evident, există și modele care aleg să ofere showuri cu conținut adult, însă aceasta este strict alegerea lor. Până la urmă nu este nimic greșit în a-ți explora senzualitatea și a-ți testa limitele, dacă asta îți dorești! Dar, trebuie să știi, că atunci când lucrezi ca model Unicorn Agency, tu alegi categoria pe care vei lucra. Indiferent de alegerea ta și felul în care dorești să-ți construiești imaginea online, te vom susține și-ți vom respecta deciziile, astfel încât nu vei fi niciodată forțată să faci lucruri care nu te reprezintă! Profilele tale vor fi completate cu cât mai multe detalii despre showurile pe care vrei să le oferi, astfel încât, dacă un membru îți cere să faci ceva ce nu e ok pentru tine, ești liberă să-l refuzi, fară nici o problemă! 

Deci, în camera ta de chat, tu ești șefa!

Videochat de acasă sau de la studio?

Depinde de ce îți dorești: vrei să faci mulți bani într-un timp scurt? Sau vrei să privești acest job ca pe unul din care să “trăiești”? Majoritatea modelelor de succes lucrează într-un studio profesionist. De ce? Îți explicăm: 

1. Decorul felul în care arată camera din care lucrezi îți stabilește indirect categoria și tariful, și anume dacă ești în zona premium sau dacă ești într-o zonă mai cheap. Astfel, cu cât ai un decor mai frumos pe fundal, cu atât te poți poziționa mai premium, poți avea tarif mai mare pe minut, și, deci, cu atât poți face mai mulți bani într-un timp mai scurt. 

2. Echipamentele ți-ar fi probabil imposibil să îți cumperi pentru acasă echipamentul pe care îl folosim noi în studio – doar camera web pe care o au modelele Unicorn în camere costă în jur de 1000$. Doar camera web. Echipamentul cu totul (calculator, camera, lumini, microfon) ajunge undeva la 4000$. 

3. Suportul non stop, în timp real – dacă lucrezi cu Unicorn Agency de acasă, ai parte de suportul departamentului de home. Însă departamentul de home nu este disponibil în permanență, poate noaptea nu îți vor putea răspunde. Plus că lucrați de la distanță, iar multe dintre problemele care apar sunt defecțiuni tehnice, care sunt greu de reparat de la distanță. În studio, ai minim 1 trainer și un suport tehnic pe fiecare tură, așa că orice problemă apare, se rezolvă rapid, de către oameni care au experiență și știu exact ce e de făcut. 

4. Disciplina – poate nu pare mare lucru, dar este MARE LUCRU. De acasă vei lucra cum și când ai tu chef. Dacă ești model în studio, îți vei forma un program – trebuie să vii pe tura pe care ți-ai ales-o, la orele stabilite. Și nu doar că trebuie, dar așa îți vei forma și tu ritmul – te vei împrieteni cu anumite modele de pe tura ta, cu staff-ul de pe tura ta și vei vrea să vii în același timp cu ei, ca să îi vezi, să socializați. Făcând asta, bifezi unul dintre cele mai importante secrete ale modelelor de succes: să fii online constant la aceleași ore ale zilei. În acest fel, se va forma comunitatea ta – membrii care te-au plăcut astăzi, te vor căuta și mâine la ora la care te-au văzut astăzi. Dacă tu mâine nu mai ești online la ora respectivă, membrii vor căuta un alt model cu care să interacționeze și, deci, i-ai cam pierdut. 

Sunt însă și situații în care nu poți lucra din studio. Spre exemplu, în orașul tău nu există un studio să-ți placă sau care să îți prezinte încredere, sau îți e teamă să fii văzută mergând la studio, mai ales dacă locuiești într-un oraș micuț! Sau, poate nu poți părăsi locuința ta pentru 8-9h pe zi, pentru că, să spunem, ai un copil de care trebuie să ai grijă. Ori…poate pur și simplu te simți mai confortabil să începi mai întâi de acasă. Sunt situații cu care ne confruntăm zilnic atunci când vorbim cu fetele care-și doresc să lucreze în videochat. Așadar, dacă ai motive pentru care munca de acasă te avantajează mai mult, poți începe să faci videochat de acasă, însă apelează la sprijinul unui studio profesionist, care are departament de acasă. Noi avem! 

Așa cum am spus mai sus, pe cont propriu te vei lovi de numeroase dificultăți, fie la crearea conturilor, fie la configurarea corectă a camerei web. Vei avea incidente online sau probleme tehnice, ori vei necesita ajutor și suport din partea unor traineri cu experiență, care au lucrat ca modele! În pofida sutelor de anunțuri pe care le vezi online și care promit sume colosale de bani încă din prima lună, trebuie să știi că acestea nu sunt frecvente. Ca model videochat vei avea o competiție enormă, întrucât zilnic, la aceeași oră la care te loghezi tu, se vor mai loga și alte mii de fete. Majoritatea modelelor care câștigă sume peste 5000$ au în spate o armată de oameni care se ocupă de promovarea și imaginea lor. De la fotografi, la stiliști, la webmasteri sau traineri. Știm că este simplu să-ți spui “de ce aș plăti comision unui studio când pot eu singură de acasă?” dar, îți vei da seama, dacă nu în momentul în care încerci să-ți creezi conturile, atunci clar din prima zi în care te loghezi, că este dificil să fii pe cont propriu în videochat.

Iată ce-ți oferă studioul nostru dacă decizi să colaborezi cu noi de acasă:

1. Încasări lunare echivalente cu 3-4 salarii minime pe economie

2. Plata de două ori pe luna, direct în contul tău bancar
3. Procente mari, începând cu 70%
4. Ședința foto profesională gratuită
5. Confidențialitate, broadcast-ul tău nu va fi transmis în Romania
6. Libertatea unui program flexibil
7. Training specializat
8. Suport tehnic constant
9. Premii și bonusuri pe tot parcursul colaborării
10. Recomanzi o prietenă/un prieten și câștigi $100 sau $50 pentru un prieten!

Această ofertă este valabilă atât pentru băieți cât și pentru fete! Întrucât avem și studiouri destinate special băieților, poți face videochat de acasă și daca ești băiat și vei beneficia de suport și training specializat pentru categoria ta!

Ce ai nevoie pentru a face videochat de acasă?

Nu-ți închipui că oricine are un laptop sau un PC poate face videochat de acasă. Site-urile serioase de videochat au cerințe minime pentru ca tu să poți lucra cu ele, deoaece își doresc ca modelele să ofere calitate membrilor, atât în ceea ce privește imaginea ta pe cameră, cât și performanța echipamentelor pe care le folosești!

Iată condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea face videochat de acasă:

1. Un calculator/laptop. Aici ai 2 opțiuni:

Calculator/laptop cu processor I5 4 nuclee (de preferat Intel) și minimum 8GB RAM. Această configurație îți va permite să lucrezi pe un singur site și este ideală daca ești la început și vrei să testezi acest domeniu! 

Calculator cu processor I7, 8700K minimum, 8GB RAM, 120 SSD și o placă video Nvidia (minimum 960-GTX) sau AMD (minimum RX 550). Aceasta este cea mai recomandată alegere pentru modelele care-și doresc să lucreze de acasă pe mai mult de două site-uri.

Poți verifica ce configurație are calculatorul tău, dând click dreapta pe secțiunea “My PC – properties” sau ne poți apela dacă ai nevoie de ajutor!

 

2. O camera web. Aici îți recomandăm 2 opțiuni:

– Logitech HD Pro C920, full HD: preferata noastră, costa aproximativ 500 de lei

– Logitech Brio 4k Stream Edition: aceasta este o cameră exceptională, și dacă nu o ai deja și îți permiți să investești în jur de 1100 lei, te sfătuim să o achiziționezi

3. Internet stabil cu viteză optimă. În general majoritatea abonamentelor UPC sau RDS îți oferă ce ai nevoie pentru a putea face streaming online, dar vom evalua acest aspect atunci când te decizi să colaborezi cu noi. Dacă vrei să testezi singură viteza internetului tău, poți face acest lucru pe site-ul speedtest.net. Minimul ok este de 50 mpbs upload, acesta fiind adecvat celor care vor să lucreze cu 1-2 site-uri în același timp!

4. O cameră de lucru individuală, curată și frumos amenajată. Nu e nevoie să investești mii de euro în decor. Un tapet simplu, sau un tablou drăguț, o canapea sau un pat cu design modern sunt mai mult decât ok pentru început. Important este ca decorul să te pună în evidență!

5. Fotografii pentru profilele tale: pozele trebuie să fie cât mai profi, de recomandat făcute de către un fotograf profesionist. Sau, poți veni în studioul nostru din București și beneficiezi gratuit de ședința foto! Nu acceptăm selfie-uri sau poze care au aspect amator, pentru că nici site-urile cu care lucrăm nu acceptă asta.

Acestea sunt lucrurile de care vei avea nevoie pentru a putea începe să lucrezi de acasă. Nu uita că este obligatoriu să ai minim 18 ani împliniți și să cunoști limba engleză la un nivel minim conversațional.

Cât pot câștiga dacă fac videochat de acasă?

Cel mai important este să ai așteptări realiste! Videochatul presupune foarte multă muncă, în special la început, când membrii nu te cunosc! Există foarte multe modele care lucrează de acasă și nu tratează acest domeniu cu seriozitate: se logheaza doar câteva ore, nu lucrează minimum 5 zile pe săptămână, nu au grijă de aspectul lor pe cameră etc. 

Dacă și tu faci asta, nu vei reuși să ai câștiguri! Chiar dacă faci videochat de acasă și tu decizi când și cum te loghezi, asta nu înseamnă că vei avea și încasări dacă dai dovada de lipsa de seriozitate și nu te dedici acestui job!

Orice model începător (fară experiență sau sub 3 luni experiență în videochat), care vorbește limba engleză minim conversațional și lucrează minimum 6h pe zi de acasă, 5 zile pe săptămână, va avea încasări medii de 1000$ în prima lună. Bineînțeles, există și excepții, adică modele care câștigă mult mai mult încă de la început, dar, preferăm să te sfătuim să-ți setezi targeturi realiste. Până la urma e mai bine să fii surprinsa plăcut dacă vei câștiga mai mult decât te aștepți!

Cu cât stăpânești mai bine limba engleză și aloci mai mult timp jobului tău de acasă, cu atât încasările tale vor crește! Deci fii perseverentă și serioasă și vei vedea că videochatul de acasă merită efortul!

Sfaturi utile pentru modelele care fac videochat de acasă

Iată câteva sfaturi menite să te ajute să maximizezi potențialul tău și câștigurile atunci când faci videochat de acasă:

 

– Acordă o atenție deosebită aspectului tău: nu te loga niciodată obosită, nemachiată sau îmbrăcată în…hainele pe care le folosești atunci când ești singură în casa. Gândește-te la influencerii pe care-i urmărești. Aceștia folosesc mereu fitre, photoshop și makeup pentru a-și pune în evidență trăsăturile și a-și ascunde defectele. Ei bine, în fața unei camere web HD, tu ești vedeta și, pentru că nu ai filtre și FaceApp, va trebui să apelezi la trucuri de makeup și să optezi pentru o vestimentație care te avantajează. Important este să ai un aspect curat, îngrijit și sexy (atenție, fară să fie vulgar)! Majoritatea membrilor nu vor plăti să discute cu un model care arată “ieftin” sau nu pare că acordă o atenție deosebită aspectului său!

 
– Ai încredere în tine! Toate avem mici complexe și ne confruntăm din când în când cu nesiguranță. Însă, online, vei descoperi o comunitate care te vă plăcea în ciuda acestora. Există un public pentru oricine, indiferent de greutate, înălțime sau proporțiile corpului. Zilnic vedem modele care au din ce în ce mai multă încredere în ele datorită complimentelor sincere pe care le primesc din partea membrilor și atenției pe care aceștia le-o oferă!
 

– Nu te compara cu alte modele! Și, pentru că tot vorbeam de încrederea în tine, nu face greșeala de a te uita la alte modele și a te întreba de ce nu ești la fel de populară sau de ce nu câștigi atât de mult. Cu toții suntem diferiți. Unele modele sunt ok să se promoveze pe site-uri adult și să-și aducă trafic de acolo, pentru că nu au o problema cu asta, altele investesc enorm în imaginea lor. Dacă alegi să studiezi alte modele, poți “împrumuta” de la acestea trucuri de makeup sau idei pentru decorul tău, poți învăța din atitudinea și abordarea lor, și poți alege să îmbunătățești aceste lucruri și să le aplici pentu tine, dacă ți se potrivesc!

 

– Nu te lasă demoralizată de zilele fară trafic. Singurul dezavantaj în videochat este acela că multe modele nu au un venit fix lună de lună. Încasările tale variază și, uneori, vei avea și zile în care parcă nimic nu se leagă. Camera ta de chat e goală, nimeni nu te ia în privat etc. Ține minte că aceste lucruri ni se întâmplă tuturor, nu ești singura! Important este să nu lași aceste zile să-ți afecteze determinarea și munca!

 

– Tratează videochatul de acasă ca pe propria ta afacere! Până la urmă, tu investești în aparatură și decor, tu ești propriul tău sef, tu decizi programul tău! Setează-ți targeturi lunare și discută despre acestea cu echipa studioului cu care lucrezi, încercând să găsiți împreună metode pentru a le atinge!

 

– Motivează-te permanent! Am cunoscut un model care, de fiecare dată când se loga, își ținea lângă calculator o bancnotă de 100$ care avea rolul de a o motiva și a o face să se gândească la faptul că, până la finalul turei, vă trebui să adauge minimum încă o bancnotă de aceeași valoare! Alte modele își fac foldere în telefon sau laptop cu lucruri pe care vor să le achiziționeze, sau vacanțe în care și-ar dori să meargă. Poți utiliza și tu această idee, și poți să revezi zilnic, înainte de a începe munca, toate imaginile cu lucrurile pe care ți le dorești!

Videochat de acasă - concluzie

Dacă ești din București, noi îți recomandăm să fii model în studio. Poți face mult mai mulți bani decât lucrând de acasă. Dacă nu ești hotărâtă, haide să ne vedem la o cafea și să vedem care ar fi cea mai bună variantă pentru tine. 

Oricum, indiferent dacă vrei să faci videochat de acasă sau din studio, este momentul să ne contactezi, dacă îți dorești să începi! Ne poți scrie un email la hello@unicornagency.ro, ne poți apela/scrie pe WhatsApp la 0771 695 098, sau poți da click pe căsuța de chat din coltul stânga jos și îți răspundem rapid la orice întrebare! 

Fata care face videochat si are o carte in mana

În videochat, frumusețea e un atu

Pot fi considerate frumusețea și aspectul fizic atuuri pentru modelele care lucrează în acest domeniu? Despre aceste aspecte discutăm pe larg în rândurile ce urmează. 

Read More »

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.
 
Dacă ai întrebări despre domeniu, ești interesată, dar nu știi nimic despre asta sau ești doar curioasă, completează formularul de mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la orice întrebare ai.

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.
 
Dacă ai întrebări despre domeniu, ești interesată, dar nu știi nimic despre asta sau ești doar curioasă, completează formularul de mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la orice întrebare ai.

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.
 
Dacă ai întrebări despre domeniu, ești interesată, dar nu știi nimic despre asta sau ești doar curioasă, completează formularul de mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la orice întrebare ai.