Fantezii Sexuale: Un ghid detaliat

Sociale

Newsletter

Urmărește-ne pe Facebook

Fanteziile sexuale sunt un aspect important al vieții erotice. De la scenarii romantice nevinovate până la dorințe îndrăznețe și kinky, fanteziile sunt foarte variate și diferite de la o persoană la alta. Descoperă din acest articol cele mai comune exemple de fantezii, dar și modul în care le poți aborda deschis și sănătos.

Ce sunt fanteziile sexuale?

Simplu spus, o fantezie sexuală este un gând sau o imagine erotică care stimulează plăcerea sexuală. Fanteziile pot fi diverse, de la scenarii romantice cu un actor sexy până la dorințe de dominare sau supunere. În general, ele sunt o parte sănătoasă a vieții sexuale, permit explorarea în condiții sigure a unor aspecte mai intime și pot contribui la îmbunătățirea intimității în cuplu. Totuși, este important să existe consens și respect reciproc în exprimarea și îndeplinirea fanteziilor pentru a menține o relație sănătoasă și plină de satisfacții.

Cât de normal este să ai fantezii sexuale?

Este perfect normal să ai fantezii sexuale! De fapt, fanteziile fac parte din viața sexuală a celor mai mulți oameni și sunt o modalitate sănătoasă de a-ți exprima sexualitatea. De exemplu, câți dintre cunoscuții tăi nu au menționat măcar o dată că ar încerca sex în 3? Fanteziile pur și simplu reflectă imaginația sau anumite dorințe și nu trebuie să te simți jenat sau rușinat de ele. Uneori, ele nici măcar nu se traduc în acțiuni reale și nu sunt neapărat dorințe pe care trebuie să le urmezi. 

Exemple de fantezii sexuale des întâlnite

Iată 15 exemple de fantezii foarte comune:

Sex într-un loc public 

Fantezia sexului într-un loc public poate fi excitantă pentru mulți oameni pentru că aduce o doză de aventură. De la sex în lift până la parcuri, pe plajă sau chiar în locuri mai neobișnuite, gândul la posibilitatea de a fi surprins poate crește excitarea și plăcerea. Cu toate acestea, este important să fii conștient de consecințele legale: vei fi sancționat cu amendă dacă întreții relații sexuale într-un loc public, iar dacă vrei să faci sex la birou, de exemplu, poți rămâne fără job. 

Threesome (MMF sau FFM)

Threesome înseamnă sex în trei și poate avea loc între doi bărbați și o femeie (MMF), două femei și un bărbat (FFM), doar între bărbați, doar între femei etc. Fantezia este una dintre cele mai comune pentru că oferă ocazia de a experimenta diverse interacțiuni și dinamici între parteneri. Dacă te afli într-o relație și vreți să încercați un threesome, asigură-te că o faceți pentru motivele corecte: din dorința ce a încerca ceva nou împreună și nu pentru a vă salva relația în cazul în care există anumite probleme. În plus, este esențial să existe o comunicare bună între voi, dar și încredere între toți cei implicați. Poți afla mai multe despre relațiile deschise în acest articol!

Dominare și supunere 

Când vorbim de fantezii de dominare sau de supunere, unul dintre parteneri preia rolul dominant, iar celălalt rolul supus. Experiența poate fi o modalitate de explorare a limitelor și de joc erotic intens. Pentru mulți, dominarea sau supunerea pot aduce o satisfacție profundă și o conexiune emoțională mai puternică cu partenerul. Și de această dată este important să existe o comunicare excelentă între parteneri. În plus, vă recomandăm să stabiliți de la bun început reguli sau limite relevante pentru voi, pentru a vă asigura că experiența va fi una plăcută.

Roleplay erotic

Fanteziile erotice pot lua forma unui roleplay, adică interpretarea unor personaje, precum profesor și elev, doctor și pacient, polițist și infractor sau orice altă scenă care stimulează imaginația. Roleplay-ul poate fi o modalitate distractivă de a explora noi fantezii prin povești erotice mai simple sau mai complexe, cu sau fără costumații. Tu ce zici, crezi că ești kinky? Hai să aflăm!

Voyeurism și exhibiționism 

Voyeurismul înseamnă excitarea prin observarea altor persoane în timp ce fac sex sau întrețin activități intime. Exhibiționismul, în schimb, presupune plăcerea de a fi privit. Fanteziile cuckold pot fi de asemenea incluse în aceste categorii pentru că implică observarea partenerului în timp ce are relații sexuale cu altcineva, în timp ce tu rămâi într-o poziție pasivă sau supusă. Voyeurismul și exhibiționismul pot fi o experiență deosebită, cu condiția ca toate persoanele implicate să fie de acord. Cu alte cuvinte, nu e niciodată în regulă să urmărești pe ascuns un cuplu, de exemplu. 

BDSM 

BDSM-ul implică o varietate de practici, printre care legarea, dominarea, supunerea, disciplina, sadismul și masochismul. În special pentru cei care își explorează aceste fantezii, este foarte important să existe comunicare deschisă, consens și respect pentru limitele individuale. BDSM este o experiență deosebită, profundă și plină de satisfacții, însă doar dacă este practicat în condiții de siguranță, cu stabilirea unor limite confortabile pentru toți cei implicați. Citește despre BDSM in acest articol de blog!

Fantezii erotice cu parteneri necunoscuți (swingeri)

Să ai fantezii cu necunoscuți nu e deloc neobișnuit; de aceea există multe cupluri care au fantezii cu swingeri. Swinging-ul este schimbul de parteneri sexuali între cupluri sau participarea la activități sexuale în grup. Este o idee bună pentru cuplurile deschise la explorarea sexualității, care au deja o relație puternică și care își doresc mai multă varietate în viața sexuală. Cât despre fanteziile sexuale în grup, nimic nu se poate compara cu această experiență! Deși poate necesita ceva mai multă organizare, este o experiență distractivă și foarte senzuală. 

Sex cu un coleg de muncă sau cu un superior ierarhic

Se spune că nu e ok să ai relații cu oamenii cu care lucrezi, însă noi suntem de părere că unele reguli sunt făcute să fie încălcate. Sexul cu un coleg sau cu un superior este atât de excitant tocmai pentru că este „interzis”! Totuși, e important să te gândești bine înainte de a te implica într-o astfel de relație, fie că este pur sexuală sau romantică. Pot apărea repercursiuni în ceea ce privește cariera și relația profesională, iar unele companii chiar interzic relațiile de acest fel.

Sex în natură 

De la păduri și poieni înverzite până la plaje cu nisip fin, natura oferă un cadru romantic și sălbatic. Firește, fără puțină organizare este posibil să nu fie atât de confortabil ca în pat, însă senzația de aventură și libertate compensează! Menționăm și aici atenționarea legată de sexul în public, și anume că trebuie să fii conștient de legislație. Dacă vrei să încerci sexul în natură, asigură-te că alegi locuri sigure și discrete pentru a evita orice neplăceri.

Fetișuri 

Fetișurile sunt atracția sexuală față de părți ale corpului sau obiecte non-sexuale: picioare, piercing-uri, catifea, latex, lenjerie intimă, pantofi etc. Fiecare persoană este diferită și suntem stimulați de lucruri diferite, astfel că varietatea fetișurilor este foarte mare. Află detalii despre fetișuri aici!

Sexul într-un costum sau într-o temă specifică 

O mulțime de bărbați au fantezii cu asistente medicale sau călugărițe, iar femeile se visează deseori în pat cu un bărbat în uniformă sexy sau super-eroi. Sexul în costume sau cu o temă specifică este provocator, stimulează imaginația și intensifică plăcerea sexuală. În plus, aduce un plus de distracție și creativitate în dormitor! Este varianta ideală dacă vrei să condimentezi puțin relația.

Fantezii cu parteneri de același sex

Știai că nu doar persoanele LGBTQ+ au fantezii cu parteneri de același sex? De fapt, fanteziile gay, lesbi sau bi sunt destul de comune. Ele pot varia de la experiențe romantice vanilla până la dorințe mai intense și kinky. La fel ca în cazul oricărei fantezii, e important să existe respect reciproc. Până la urmă, persoana cu care vei aduce fantezia la realitate este un om la fel ca tine, nu doar un concept pe care îl consideri sexy.

Experimentarea cu sexul anal sau cu alte practici sexuale neconvenționale

Există numeroase motive pentru care bărbații (în special) sunt atrași de sexul anal, fie cu partenera, fie cu un bărbat. Și pe bună dreptate, având în vedere că această experiență sexuală neconvențională este cu totul deosebită! Sexul anal poate fi însă la fel de plăcut și pentru femei, în special dacă partenerul este atent și folosește suficient lubrifiant. De asemenea, trebuie să demontăm un mit comun: este normal pentru bărbații hetero să aibă fantezii cu sex anal, iar penetrarea nu le schimbă orientarea sexuală. Explorarea și stimularea „punctului G de bărbați”, adică prostata, oferă o senzație de plăcere extrem de puternică – lucru cunoscut deja de bărbații care au avut curaj să încerce.

Utilizarea de jucării sexuale sau alte accesorii în timpul actului sexual

Dildo-uri și vibratoare, cătușe, jucării anale, măști, strap on… lista jucăriilor și accesoriilor sexuale este foarte lungă. Toate acestea pot intensifica senzațiile și pot crea experiențe erotice unice, iar diversitatea lor asigură distracție pentru toate gusturile.

Fantezii erotice cu persoane celebre sau personaje fictive

Fanteziile cu persoane celebre sau personaje fictive sunt de asemenea comune. Cele mai cunoscute sunt cu actori sau cântăreți, însă la fel de excitante sunt fanteziile cu personaje din cărți sau filme. Dacă tu sau partenerul aveți astfel de dorințe, puteți lua în considerare roleplay-ul, în care unul dintre voi se poate costuma în personajul sau vedeta dorite de celălalt.

Cum să-ți explorezi fanteziile erotice

Pentru început, este important să te cunoști pe tine însăți și să identifici fanteziile care te atrag cel mai mult. Dacă vrei, poți scrie câteva dintre fanteziile cele mai intense într-un jurnal pe care să îl arăți apoi partenerului. Îi poți propune să faceți schimb de astfel de notițe pentru a vă cunoaște mai bine. Firește, pentru asta este nevoie să aveți o relație solidă și bazată pe încredere: doar în felul acesta puteți discuta deschis despre fantezii.

Comunicare deschisă și consimțământ: cheia pentru împlinirea fanteziilor alături de un partener

Comunicarea deschisă și consimțământul sunt fundamentale în explorarea și împlinirea fanteziilor sexuale alături de partenerul tău. Ascultați activ, nu vă judecați și nu porniți la drum cu ideea că trebuie neapărat să fiți de acord să vă îndepliniți unul altuia fanteziile. În același timp, rămâneți deschiși la minte și fiți dispuși să faceți mici compromisuri, cât timp vă simțiti confortabil cu asta. Fanteziile pot întări legătura dintre voi, însă e important ca amândoi să fiți de acord cu îndeplinirea lor.

Oportunități de explorare a fanteziilor sexuale

Există mai multe moduri prin care îți pot îndeplini o fantezie erotică într-un mod sănătos și plin de satisfacții. Discută cu partenerul tău și încercați să le puneți în practică împreună, într-un mediu sigur și de încredere. O puteți face acasă sau la evenimente sau cluburi pentru adulți, cum sunt cele de swingeri. O altă variantă este să faci videochat. Ca model de videochat, ai posibilitatea să explorezi nenumărate fantezii sexuale!

Diferențe dintre fanteziile sexuale ale femeilor si cele ale bărbaților

Un studiu publicat în 2014 a arătat că bărbații au mai multe fantezii decât femeile, le pot descrie mai în detaliu și au o dorință mai puternică de a le transforma în realitate. Cercetătorii au efectuat un sondaj la care au participat 799 de femei și 717 de bărbați, cu vârsta medie de 30 de ani, dintre care 85,1% au declarat că sunt heterosexuali. 

Iată care sunt fanteziile femeilor (cele mai comune), potrivit acestui studiu:

  • într-un loc public
  • într-o locație romantică
  • să fie dominate

Și iată care sunt fanteziile bărbaților:

  • într-un loc public
  • într-o locație romantică
  • cu altcineva față de partenera mea
  • voyeurism (uitându-se la două femei)
  • threesome (cu două femei)

Concluzie

După cum vezi, există o varietate mare de fantezii sexuale, iar explorarea lor poate fi o experiență captivantă. În cadrul unei relații, deschiderea și comunicarea fără judecăți poate întări legătura dintre parteneri și poate condimenta puternic relația. Ține minte: fanteziile sunt normale și naturale, cei mai mulți oameni au cel puțin una, iar explorarea lor poate aduce o împlinire mai mare în viața sexuală.

Surse:

  • “Having Sexual Fantasies? Here’s Why and When You Should Act on Them.” Verywell Mind, 2021, www.verywellmind.com/why-you-have-sexual-fantasies-and-when-to-act-on-them-5199459. Accesat la 15 aprilie 2024.
  • “Scientists Have Discovered How Common Different Sexual Fantasies Are.” Business Insider, 2014, www.businessinsider.com/which-sexual-fantasies-are-normal-2014-10. Accesat la 15 aprilie 2024.

Distribuie articol:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.
 
Dacă ai întrebări despre domeniu, ești interesată, dar nu știi nimic despre asta sau ești doar curioasă, completează formularul de mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la orice întrebare ai.

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.
 
Dacă ai întrebări despre domeniu, ești interesată, dar nu știi nimic despre asta sau ești doar curioasă, completează formularul de mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la orice întrebare ai.

Programează un interviu!

Întreabă-ne și îți răspundem cu drag

Domeniu videochat-ului este unul controversat și poate fi văzut cu ochi răi. Dar noi știm că este mai mult decât atât. Este o meserie serioasă, condițiile de lucru sunt cele mai bune și banii câștigați din asta la fel.
 
Dacă ai întrebări despre domeniu, ești interesată, dar nu știi nimic despre asta sau ești doar curioasă, completează formularul de mai jos și noi te contactăm și îți răspundem la orice întrebare ai.